Hoppa till innehåll

[ux_banner bg=”http://www.lauraashley.se/wp-content/uploads/2015/11/A9RAFF2.jpg” height=”150px” text_color=”dark” text_align=”center” text_pos=”left center” text_width=”40%” parallax_text=”0″ padding=”10px” parallax=”0″ effect=”” text_bg=”#FFF” text_bg_opacity=”0.75″ link=””]

Laura Ashley – Gardinguide

[/ux_banner]

[divider width=”full”]

Välkommen till vår gardinguide. Här hittar du värdefulla tips och instruktioner om mätning, gardinsömnad, upphängning och underhåll av gardiner. Gardinguiden är avsedd att ge allmänna råd och tips.

[divider width=”full” height=”1px”]

[tabgroup_vertical title=”Generell informasjon”]

[tab title=”Opphenging”]

Varje gardin är unik
Har du köpt färdigsydda gardiner, eller beställt gardinsöm/skräddarsy. Så följ instruktioner för rekommenderad upphängning.

Se till så att gardinerna inte hänger för nära fönstret eller element
Undvik placering där kondens, värme eller för mycket torrhet kan uppstå.
Sådana miljöer kan bidra till att försämra gardinens kvalitet och varaktighet.

[/tab]

[tab title=”vedlikehold”]

Dammsug regelbundet 
Använd dammsugarens möbelmunstycke, vid dammsugning förhindrar du att damm och partiklar lägger sig i gardintyget.
När du tvättar och rengör gardiner, ta bort alla lösa krokar och andra tillbehör.

Följ tvättråden på den sydda etiketten
De flesta av våra gardintyger har rekommenderat rengöring som tvättinstruktion. Så följ de rekommenderade tvättråden.

Vid fläckar
Torka omedelbart på fläcken och undvik att gnugga eller skrubba.
Om det är möjligt, tvätta försiktigt från baksidan.

[/tab]

[tab title=”Materiale og design”]

För gardinsömnad: våra specialtillverkade gardiner sys i mönsterrapport uppifrån och ner.
En uppsättning gardinhöjder kommer att ha samma mönsterpassning upptill och nedtill när de är på samma höjd. Köp av gardiner i samma design och material, men olika höjd, där gardinerna kommer ha samma mönsterpassning upptill, men olika nertill. Detta rekommenderar vi att du också gör om du ska sy själv, låt mönsterrapporten börja från toppen av gardinhöjden.

Vänligen notera
När du drar för gardinerna, så kan det vara olika i mönsterpassningen, detta beror på att en del av designen går till vikning och det är arbete som görs för hand. Oftast märks detta inte, då man strävar efter att det ska vara mönsteranpassat lika.

Naturligt material har inte alltid perfekt passform då de är designad tvärs över gardintyget. Med våra tillverkningsprocesser garanterar Laura Ashley att tygerna inte går över gränsen med mer än 3%, alltså max 4cm, på ett tyg med en bredd på 140cm.

[/tab]

[/tabgroup_vertical]

[divider width=”full” height=”1px”]

Mätning av gardinsöm/måttsöm

Hur du mäter, följ länken till våra instruktioner om skräddarsydd, mätning och vilka val du måste göra innan du beställer nya gardiner, eller syr själv.

[divider width=”full” height=”1px”]
[row]
[col span=1/3]
[ux_banner link=”https://lauraashley.test/?s=m%C3%B8belstoff&post_type=product/” bg=”http://www.lauraashley.se/wp-content/uploads/2015/11/A9RAFF8vv.jpg” hover=”” height=”140px”]

Möbeltyg

[/ux_banner]
[/col]
[col span=1/3]
[ux_banner link=”https://lauraashley.test/k/stoffer-gardin-og-mobel-metervare/stoffer-gardintilbehor//” bg=”http://www.lauraashley.se/wp-content/uploads/2015/11/A9RAFF6v.jpg” hover=”” height=”140px”]

Gardintillbehör

[/ux_banner]
[/col]

[col span=1/3]
[ux_banner link=”https://lauraashley.test/k/stoffer-gardin-og-mobel-metervare/gardinstoffer//” bg=”http://www.lauraashley.se/wp-content/uploads/2015/11/A9RAFF4v.jpg” hover=”” height=”140px”]

Gardintyg

[/ux_banner]
[/col]

[/row]