Hoppa till innehåll

Laura Ashley är ett av världens mest populära varumärken inom mode och heminredning och erbjuder mode designmöbler, belysning, vackra hemtextiler, exklusiva tapeter och inredning med stolta brittiska traditioner.


Vår historia

Året var 1953, Laura och Bernard satt vid köksbordet och designade tyger till egna lapptäcken. Inspirationen fick de efter en utställning om traditionella hantverk på Victoria and Albert Museum. Först gjorde de små rutor med geometriska mönster som speglade det begränsade utrymmet i deras lilla lägenhet. Detta skedde samtidigt som filmen ”Princess on a Fan” med Audrey Hepburn hade premiär. Halsduken som Audrey Hepburn använde i filmen blev en stor modetrend. Paret Ashley såg sin chans och började tillverka halsdukar. Det dröjde inte länge innan de såldes i stora mängder till butiker som John Lewis och Heals. Sortimentet började växa och utökades med kökshanddukar och bordstabletter.

Laura Ashley, är ett av världens mest populära varumärke inom mode och heminredning, de kommer från blygsamma förhållanden.

På slutet av 1960-talet började långa kjolar bli modernt. Det var kärleken till viktoriatiden som ledde till företagets stora framgång. 1968 öppnade den första Laura Ashley-butiken i South Kensington, London. På slutet av 1970-talet hade företaget expanderat kraftigt från sin ödmjuka början.

Laura och Bernard flyttade från Wales till Nord-Frankrike under 1979. Inspirerad av sin nya omgivning flyttade Laura sin uppmärksamhet från mode till heminredning, och den första inrednings katalogen trycktes 1981. Laura Ashley är idag ett livsstils varumärke som erbjuder mode, design möbler, belysning, vackra hemtextilier, matchande tapeter och inredning med stolta brittiska traditioner. Idag finns det över 70 Laura Ashley-butiker världen över.

Under sin livstid lyckades Laura Ashley bygga upp ett traditionellt företag inom textil, möbler och mode. Laura Ashley fick stadens asfalt att blomstra. Laura Ashley har aldrig fel, varken i staden eller på landet. Tapeter och textilier från Laura Ashley är fortfarande älskade och beundrade över hela världen.